Sunday, December 15, 2013

Mineral Coffee




Namanya MINERAL COFFEE............Tang mana datangnya MINERAL tu? Nak tau sebab apa namanya mineral coffee? sebab ia adalah satu-satunya coffee yang mengandungi garam.....................GARAM BULUH bukan garam biasa, sangat bagus khasiatnya...tapi tak masin pun coffee ni...cer try... ..bau pun wangi jek


Peminat coffee should try MINERAL COFFEE..



KOPI MINERAL NEUTRALKAN ASID DALAM BADAN:

Perut rasa kenyang
Turunkan paras gula
Turunkan tekanan darah
Lancarkan sistem perkumuhan
Turunkan berat badan
Hilangkan gastrik dan kembung perut

more info : 
tak ada gula
tak ada kolestrol
tak ada pewarna
kurang caffein
rasa lemak-lemak gitu
tak terlalu pekat sampai melekat di tekak. Ala-ala cair tak cair..just nice la
aromanya semerbak & menyegarkan. Sedap sangat.. yang tak suka coffee sure akan minum coffee punya..
sesuai utk peminat coffee yang ada penyakit (sebab dah obses dengan coffee sampai tak boleh tinggal coffee..sebab takde gula, malah ada garam buluh yg beralkali..google ape tu garam buluh ya..diakui khasiatnya)
sesuai utk org yg migrain & kencing manis..insyaallah release migrain, rasa lebih ringan dan lapang. Kebanyakkan yang minum ni memang migrain, pesakit kencing manis bila minum coffee ni , kencing manis stable je..takkan naik bacaannya. 
sesuai utk yg tengah diet/nak diet sebab tak rasa lapar after take this coffee..i dah try uols..makan pagi separuh biskut ngan coffee ni..sampai tengahari kenyang je
Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan
Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium
Menghilangkan keletihan fizikal dan mental
Melegakan tekanan.

Harga murahnya..mampu milik..cepat-cepat roger kalo nak..hot stuff orang cakap..

RAMUAN UTAMA:
kopi Robusta, garam buluh

With Love,
Fadzlah 
sms whatsapp 0197646299

Saturday, December 14, 2013

Our Products


Yeayy!! Barang pre-order dah sampai ***Mineral Coffee | Set jatuh Cinta | Syampu



Alhamdulillah..dah sampai pun MINERAL COFFEE, SYAMPU MARINE ESSENCE, SET JATUH CINTA yg dlm beg comel tu..


Semua ni produk garam buluh .apa istimewanya garam buluh ni sampaikan dijadikan dlm pelbagai bentuk produk? Klik sini ya ------> 
http://fadzbeautique.blogspot.com/p/blog-page.html

With 
Fadzlah

Pm/whatsapp 0197646299

------> yang bertuah dan terawal akan dapat SPECIAL PRICE!!!



Sakit Belakang?? Atasi dengan Premium Beautiful



Sejak 2 hari lepas sakit belakang badan melanda diri ini....chewahh... mujur ada PREMIUM BEAUTIFUL..lepas pakai terus rasa selesa, dah tak sakit-sakit belakang..memang dia pegang betul badan kita ni..sgt selesa..ibarat doktor peribadi wanita..tapi pastikan anda dapatkan dengan saiz yang betul....PREMIUM BEAUTIFUL bukan sekadar utk nak shape badan, malah lebih kepada utk kesihatan.. 3 in 1.. kesihatan kecantikan dan keyakinan...


With 
Fadzlah
Pm/whatsapp 0197646299



Tuesday, December 10, 2013

Bahaya Garam Biasa

SMS/Whatsapp Fadz 0197646299

dah keluar suratkhabar pun pasal garam biasa ni..huhu sangat bahaya rupanya



Sebab apa bahaya? kerana kandungan bahan kimia yang sangat tinggi...sebab tu warna garam ni putih...sebab kilang menggunakan bahan kimia untuk memutihkan garam tersebut...sebab itu garam biasa ni berasid..not good to our health..



Berbeza dengan garam buluh....yang memang diiktiraf sebagai garam beralkali....plus, garam buluh anti oksida nya sangat tinggi dan mengandungi lebih kurang 76 bahan mineral








Cara pembuatan GARAM BULUH



SMS/Whatsapp Fadz 0197646299

Bahaya Garam Biasa

SMS/Whatsapp Fadz 0197646299

dah keluar suratkhabar pun pasal garam biasa ni..huhu sangat bahaya rupanya



Sebab apa bahaya? kerana kandungan bahan kimia yang sangat tinggi...sebab tu warna garam ni putih...sebab kilang menggunakan bahan kimia untuk memutihkan garam tersebut...sebab itu garam biasa ni berasid..not good to our health..



Berbeza dengan garam buluh....yang memang diiktiraf sebagai garam beralkali....plus, garam buluh anti oksida nya sangat tinggi dan mengandungi lebih kurang 76 bahan mineral








Cara pembuatan GARAM BULUH



SMS/Whatsapp Fadz 0197646299

Peraduan BELI & MENANG

PERADUAN YANG KACANG JE!!

Jom dapatkan kupon penyertaan dengan setiap pembelian 
produk garam buluh sempena tahun ke-5 pelancaran produk tersebut iaitu :

- Mineral Coffee
- Garam Buluh Masak
- Garam Buluh Minum

PM/SMS/Whatsapp Fadz 0197646299 ya jika nak tau lebih lanjut

hadiah lumayan gilerrrr!!! Hadiah utama Sangat lumayan!!  RM8000!!!!

Cepat! jangan terlambat!




Tuesday, November 19, 2013

Garam buluh masak & minum & mineral coffee

Garam Buluh




Amalan rasulullah s.a.w memakan secubit garam sebelum dan selepas makan kini dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun.
  • Menyumbang tenaga semulajadi yang tersimpan dalam struktur hablur garam dan tubuh dapat menggunakannya selama 24 jam.
  • Membantu memperseimbang kealkalian / keasidan dalam tubuh dan meneutralkan tekanan darah.
  • Membantu melarutkan dan menyah mendapan yang boleh mengakibatkan pembentukan "batu" dan pelbagai jenis rheumatisme seperti arthritis, batu hempedu dan batu karang.
  • Membantu meredakan rasa ketagihan. Ketagihan gula dan alkohol hilang sebaik sahaja pengambilan awal larutan tepu garam buluh.

Tak mahal jika dibandingkan dengan nyawa kita..mencegah lebih baik dari merawat

garam masak RM53
garam minum RM108/40 sachet

PM/Whatsapp Fadzlah 0197646299

Faedah Garam Buluh




Sunday, November 10, 2013

Rahsia Garam Buluh

Rahsia Garam Buluh... 

Garam buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia mendari serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. 
Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.

Produk garam Buluh :
Sabun Marine Essence a.k.a Sabun Ketiak
Mineral Coffee
Gram Masak
Garam Minuman

Amalan Rasulullah S.A.W memakan secubit garam sebelum dan selepas makan kini dibuktikan oleh sains bahawa tabiat ini menambahkan keberkesanan perut untuk menghadam makanan dan menghindarkan perut dari menyerap racun...

PM Fadzlah 0197646299

Thursday, October 24, 2013

Testimoni garam Buluh


Penyakit yang boleh dirawat dengan GARAM BULUH


Khasiat Garam Buluh


Apa itu Garam Buluh

Apa itu Garam Buluh

Garam buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia mendari serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. 
Zat galian yang diperlukan oleh badan kita tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot, organ-organ dan darah.

Produk garam Buluh :
Mineral Coffee

Testimoni ekzema berdarah

Testimoni eczema brdarah...dah macam2 ubat cuba & stlh konsisten guna SK nmpk byk perubahan...kulit semakin kering & x brdarah lg...Alhamdulilah..., baru seminggu pakai sabun keti ni (MARINE ESSENCE) dah nampak perubahan...insyaallah pulih dengan penggunaan Sabun Marine Essence Beauty Bar Mengatasi Masalah Kulit ..kulit pun jadi gebuss dan cantik

Senarai nama & no fon agent dibawah : 



Agent Sabun Ketiak a.k.a Marine Essence  :

Husma 0139648355 ; Pekan 
Alia 0162846967 ; Alor Setar
Mas Lela 0173422906 ; Ulu Tiram
Naza 01977399822 ; Kluang
Fariza 0138111184 ; Kuching
Ros 0197616402 ; Batu Pahat
Su 0137163365 , Tenggaroh
Azlin 0167137345 ; Pasir Gudang
Nur 0197266243 Harum Jamu, Heritage Mall, Kota Tinggi 

sape mau berbisnes cara saya? simple, senang, santai!! PM/Whatsapp Fadzlah 0197646299 

https://www.facebook.com/sabunketiakMEBB

Sunday, October 6, 2013

Cara Hilangkan Kelemumur



Petang tadi berjumpa kejap dengan kak Mas Lela kat Tesco Tebrau..Excited kak Mas bercerita pasal sabun Marine Essence yang baru dicuba Jumaat lepas..Saya ada beritahu yang kak Fareedah Shariyah Sharuddin pernah try guna sabun keti ni kat kepala sebab kulit kepala selalu gatal / kelemumur..kak mas pun try kat rumah..Jumpa tadi, dengan penuh keterujaan kak mas khabarkan yang dia dah guna kat kepala sebab masalah yang sama..Amazing!! memang dah tak gatal / kelemumur!! Sabun bukan sebarangan ni!! tak rugi cuba kan Alia Roslan Husma Wati Naza Onlyme .. PM/Whatsapp saya fadzlah 0197646299 agent sah 



Saturday, October 5, 2013

Testimoni Sabun Keti


Customer saya ni ada kudis, kurap kat tangan...alhamdulillah, baru seminggu pakai sabun keti ni (MARINE ESSENCE) dah nampak perubahan..kudis semakin hilang dan semakin berkurangan...sekarang ni dia nak try hilangkan kesan gelap kat celah paha pulak...insyaallah dengan penggunaan berterusan, confirm cerah bahagian tu tau!


Nak tahu lebih lanjut / Order / Bisnes?

SMS/Call/Whatsapp :
Fadzlah
019-7646299
nurulrahman189@yahoo.com



Pengedar Marine Essence a.k.a Sabun Keti


Wednesday, October 2, 2013

Kandungan Dalam Marine Essence a.k.a Sabun Ketiak


Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)
- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)
- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.
Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.
Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.
Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.
Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.
Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

Nak tahu lebih lanjut / Order / Bisnes?

SMS/Call/Whatsapp :
Nurul Fadz
019-7646299
nurulrahman189@yahoo.com

Sunday, September 1, 2013

Apa yang menyebabkan ekzema?


Kita tak tahu apa yang menyebabkan ekzema tetapi ianya lazim berlaku dalam keluarga-keluarga tertentu. Kondisi alergi termasuk ekzema, asma dan demam alergi semakin meningkat tetapi tiada yang mengetahui apa sebabnya.

Ekzema menjejaskan kulit semasa ianya "meradang" atau "bersemarak". Kulit bayi anda mungkin bertompok-tompok merah dan gatal selalu, tetapi masa dia meradang tempat-tempat ini menjadi lebih teruk dan mungkin memerlukan rawatan yang lebih intensif.

Radang ekzema boleh berlaku jika ada iritasi kulit yang disebabkan oleh kimia, seperti bahan pencuci dalam mandian buih, syampu, serbuk cuci dan pelembut fabrik. Ini diberi nama ekzema sentuhan. Kanak-kanak menghidapi ekzema atopik boleh mendapat ekzema sentuhan juga, jadi kedua-duanya boleh menyerang sama-sama. Gunakan emolien bukan sabun dan bahan pencuci dalam mandian dan anda boleh juga menukar serbuk cuci anda dan melihat jika ini meredakan ekzema bayi anda.

Ekzema alergi sentuhan boleh juga diperolehi. Ini selalunya adalah reaksi kepada bahan spesifik seperti nikel dalam barang kemas. Adalah didapati, reaksi alergi itu boleh merebak dan menjangkiti lain-lain tempat juga.

Ekzema amat menjengkelkan bayi sebab mereka tak mengelak daripada menggaru, dan ini boleh mencetuskan infeksi. Dalam beberapa kes, ekzema boleh mengganggu tidur anak anda dan menjejaskan keyakinannya, yang boleh mendatangkan kesan ke atas kualiti hidupnya.

Kredit : http://www.babycenter.com.my/


Nak tahu lebih lanjut / Order?
Nak dapatkan kebaikan dari produk ni?
SMS/Call/Whatsapp :
Faz
019-7646299
nurulrahman189@yahoo.com
 
 

Apa itu ekzema?


Ekzema ialah kondisi kulit yang kering dan gatal yang di sesuatu masa mengakibatkan lebih kurang 15 dan 20 peratus kanak-kanak. Ianya selalu ternampak buat pertama kali sebelum anak berusia dua tahun. Berita baik ialah kebanyakan kanak-kanak yang menghidap ekzema akan beransur pulih menjelang umur belasan tahun. Ekzema tidak dapat dipulihkan, tetapi boleh dikawal dengan rawatan yang sesuai.

Ekzema juga dikenali sebagai ekzema atopik atau dermatitis. Atopi bermakna kecenderungan mendapat penyakit seperti ekzema, asma dan demam alergi. Kesannya sama: kulit kering, gatal, merah dan rekah, yang kadangkala meleleh cecair dan berdarah. Ruang yang lazimnya terkena ialah tangan, muka, leher, siku dan belakang lutut.

Ekzema bermakna penghalang kulit tidak berfungsi sebaik yang patut. Ini boleh membuatkan kulit bayi anda lebih senang diserang infeksi dan alergi yang boleh membuat keadaan lebih teruk. 




Nak tahu lebih lanjut / Order?
Nak dapatkan kebaikan dari produk ni?
SMS/Call/Whatsapp :
Faz
019-7646299
nurulrahman189@yahoo.com
 
 

Sunday, August 25, 2013

Tips Hilangkan Panau



Panau adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh jangkitan kulat. Iaitu kulat dari jenis genus Malassezia. Sekiranya kulit anda berpanau, tentu akan berasa gatal-gatal semasa berpeluh. Lepas tu ianya agak berdebu bila digaru. Mesti tak selesa, kan?

Antara petua yang boleh dicuba : 
  • Dapatkan 2 helai daun gelenggang dan basuhlah supaya ia bersih.
  • Kemudian, anda letakkan daun gelenggang tu kat tapak tangan. Putar-putarkan daun tersebut sampai lumat.
  • Bila dah lumat, sapukanlah pada kawasan kulit anda yang ada panau tu.
  • Buatlah petua ni 2 kali sehari sehingga panau tersebut hilang.

Daun gelenggang? Macamana rupanya daun gelenggang tu? Entahlah, saya pun tak tau? hehe

Lagi senang guna MARINE ESSENCE BEAUTY BAR
Pakai macam sabun biasa je.






Thursday, August 15, 2013

Macamana nak kurus dengan Lactolite?


minum konsisten dalam 25 hari ni kalau boleh turun minimum 3kg tanpa perlu bersusah payah best kan.......!

Kalau nak cepat kurus, why not uollss try it fast and start drinking Lactolite from today...!


Normal price : RM158


Nak tahu lebih lanjut / Order?
Nak dapatkan kebaikan dari produk ni?
SMS/Call/Whatsapp :
Faz
019-7646299
nurulrahman189@yahoo.com

Cara minum Lactolite

 Campurkan 1 bungkus Nurich Lacto-Lite ke dalam 200ml air bersuhu bilik, jus buah-buahan atau minuman lain, sebungkus setiap pagi dan malam.




Nak tahu lebih lanjut / Order?
Nak dapatkan kebaikan dari produk ni?
SMS/Call/Whatsapp :
Faz
019-7646299
nurulrahman189@yahoo.com

Lactolite : Keberkesanan


Lactolite : Minuman Yogurt : Buang toksin


Nurich Lacto-Lite adalah minuman berkhasiat yang menggabungkan yogurt kultur hidup dan inulin. Ia merupakan simbiotik yang menggabungkan kedua-dua probiotik (bakteria berguna) dan prebiotik (makanan bakteria berguna – inulin), dan seterusnya dapat meningkatkan keberkesanan bakteria berguna di dalam badan manusia. Bakteria berguna dan inulin dalam Nurich Lacto-Lite tidak akan dirosakkan oleh asid perut dan garam hempedu. Ia terus memasuki dan melekat pada membran lendir usus untuk berfungsi. Nurich Lacto-Lite kaya dengan serat larut dalam air, mempercepatkan kadar pembiakan bakteria berguna dalam badan, menyekat pertumbuhan sel rosak dan mendirikan sawar biologi dalam saluran usus. Pengambilannya dapat menggalakkan penyerapan nutrisi, mengekalkan keseimbangan mikrob dalam saluran usus, menjadikan fungsi perut dan usus kekal sihat, dan seterusnya meningkatkan daya keimunan badan.
Apakah itu probiotik?
Probiotik ialah kumpulan bakteria berguna semulajadi yang hidup dalam saluran usus badan manusia. Ia membantu dalam memperbaiki keseimbangan ekologi kumpulan bakteria dalam saluran usus demi meningkatkan taraf kesihatan manusia.

Apakah itu prebiotik?
Prebiotik secara umumnya ialah makanan yang tidak boleh dicerna, tetapi dapat menggalakkan pertumbuhan dan mengaktifkan kumpulan bakteria berguna tertentu. Prebiotik dapat membantu dalam pertumbuhan probiotik dan meningkatkan keaktifan probiotik. Ia dapat membantu menyediakan keadaan saluran usus yang bersifat asid lemah demi pertumbuhan probiotik, di samping membekalkan nutrien khas untuk pertumbuhan probiotik seperti Lactobacillus dan Bifidus.

Apakah itu inulin?
Inulin ialah serbuk yang dikisar daripada akar chicory (tumbuh-tumbuhan), kaya dengan serat larut dalam air, di samping ia merupakan makanan untuk bakteria berguna dalam saluran usus. Serat larut dalam air dapat membantu dalam menyelaras kandungan kolesterol serum dan tekanan darah, mengurangkan penghasilan bahan bertoksin dalam badan, seterusnya meringankan beban hati. Ia juga dapat mempercepat pembiakan bakteria berguna dalam saluran usus, kerana bilangan bakteria berguna menpengaruhi keadaaan kesihatan badan manusia. Ia turut mengurangkan kuantiti bakteria berbahaya (seperti bakteria disentri, bakteria taun dan sebagainya), meningkatkan daya keimunan badan, menyepadukan Vitamin B dalam saluran usus, mengekalkan operasi sistem saraf yang normal dan melicinkan kulit.

Apakah bezanya minuman yogurt yang ada di pasaran berbanding dengan Nurich Lacto-Lite?
Nurich Lacto-Lite mengaplikasikan teknologi canggih untuk melindungi bakteria berguna yang terkandung dalam produk ini (5 lapisan perlindungan), supaya bakteria berguna tersebut tidak dapat dihakis oleh asid perut dan garam hempedu sebelum memasuki saluran usus, dan seterusnya menggugat keberkesanannya. Selain itu, inulin merupakan makanan bagi bakteria berguna kerana ia membantu dalam pembiakan bakteria berguna serta menjaga kesihatan manusia.

Siapakah yang perlu mengambil Nurich Lacto-Lite?
Nurich Lacto-Lite sesuai untuk semua golongan masyarakat, terutama untuk mereka yang mengalami ketidakselesaan dalam saluran usus, pesakit sembelit, mereka yang sentiasa menjaga kesihatan, serta mereka yang mengamalkan gaya hidup tidak sihat.


Adakah Nurich Lacto-Lite memperoleh kebenaran dan kelulusan Negara?
Nurich Lacto-Lite telah memperoleh kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia, boleh dijual secara sah di pasaran. Selain itu, Nurich Lacto-Lite juga diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS (Generally Recognized As Safe).


Nak tahu lebih lanjut / Order?
Nak dapatkan kebaikan dari produk ni?
SMS/Call/Whatsapp :
Faz
019-7646299
nurulrahman189@yahoo.com