Wednesday, December 28, 2011

Apa rahsia CDM Rohana?

First time jumpa CDM Kak Ana kat kelas Batu Caves (16 NOV 2011) sangat-sangat berbeza dari gambar yang pernah saya tengok kat internet..

.CDM Kak Ana yang berdiri ditengah tu =)



CDM Kak Ana dalam PERSONAL MONEY Nov 2009~





CDM Kak Ana KINI!! cun!




Wah...apa rahsianye..Kak Ana kongsi rahsia sangat mudah dengan semua...mengamalkan pemakaian PB + LactoLite utk bantu mempercepatkan proses nak pecahkan lemak especially di perut. Kalu Kak Ana boleh kurus, anda pun BOLEH!!! Yang penting, perlu konsisten pakai korset PB dan minum Lacto-Lite setiap hari:-



PREMIUM BEAUTIFUL + LACTOLITE


pakej sihat + cantik



Siapa yang tak teruja nak ikut jejak langkah CDM kak Ana kita ni?


hubungi saya untuk info lanjut ye : 019-7646299


emel/FB : nurulrahman189@yahoo.com

Saturday, December 24, 2011

Peluang buat INCOME BESAR


1st month income = RM4000++ ……sape2 yg buat skarang , akan dpt RM5800..tp x tau sampai bila...sebelum ni dpt RM4000 utk bln pertama)....sama2 bantu kwn2 yg nak cari duit lebih & ubah kehidupan jadi lebih baik..
ni kira mcm part time la..ramai wat part time..ade yg dh berenti keje, wat fulltime biz ni coz so masyukkk..
1st income =rm5800 (bulan lepas RM4000 je, sekaraang ni rm5800, tp x tau sampai bila & boleh turun jd rm4000 semula bila2 masa)
Kalo btol2 buat, x mustahil dpt income dibawah ni :
2nd income rm2000..............
3rd income rm7000......
ini mmg kenyataan coz ramai yang dah buktikan diri mereka dapat income yg ketiga tu..income yg keempat apatah lagi...masyukk!!
p/s~ majoriti yg join adalah wanita…ramai juga lelaki yg dh jadi leader dgn biz ni…

Wednesday, December 7, 2011

Keistimewaan Far Infra Red (FIR)




-Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
-Meningkatkan kadar metabolism
-Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
-Mengelakkan pertumbuhan bakteria
-Mengeluarkan peluh asid
-Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
-Mengekalkan kesegaran badan
-Mengurangkan kandungan asid dalam darah
-Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
-Tidur lebih nyenyak
-Menghilangkan bau badan
-Menghilangkan kulat dan fungus
-Membersihkan udara dalam badan
-Mengekalkan kepanasan suhu dalam badan
-Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik

Tanda-Tanda Awal Kanser Payudara

PENCEGAHAN ~ PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL yang mempunyai far infra red yang boleh mencegal sel-sel barah terbentuk


Pembentukan gumpulan merupakan tanda biasa yang kekal untuk jangka masa yang panjang.


Kemungkinan nodul asimptomatik akan muncul sebelum tanda atau gejala lain timbul.


Sakit payudara atau mastodinia atau sakit pada gumpulan merupakan satu lagi gejala kanser payudara di peringkat awal.


Kemudian tanda-tanda radang seperti sakit, panas, kemerahan atau bengkak akan berlaku jika salur limfa kecil di dalam kulit dan pembuluh limfatik diserang oleh tisu abnormal.


Kulit akan mempunyai tekstur kupasan oren yang juga dirujuk sebagai “peau d’orange”.


Gumpulan mungkin terjadi di payudara atau di ketiak. Rupa payudara juga akan bertukar melalui penebalan atau pertambahan saiz dan bentuk. Kulit payudara mungkin kelihatan seperti lekuk atau membentuk rabung.


Puting mungkin terpusing ke dalam, menjadi merah atau bersisik atau mempunyai lelehan yang abnormal.


Apabila ia merebak ke kawasan lain, akan menjelma tanda seperti demam, seram sejuk, sakit tulang dan sendi, sakit kuning, gejala neurologi dan curahan (efusi) pleura.


Kelemahan adalah tanda atau gejala awal kanser payudara mungkin tidak kelihatan, justeru kaum wanita perlu mengambil inisiatif membuat diagnosis dengan memeriksa sendiri payudara dan juga menjalani ujian payudara setiap tahun.

How to measure PREMIUM BEAUTIFUL ??



Sesiapa yang nak beli PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ni kena ukur badan dulu supaya saiz korset yang bakal diterima tak terlalu ketat atau longgar

Ukuran adalah dalam centimeter

Anda boleh ukur sendiri badan anda dan SMS hasil ukuran kepada saya, FADZ ~ 019-7646299

Then, Fadz akan tengok saiz yang sesuai untuk anda. =)


Cara ukur badan (semua dalam sentimeter, ya) sama macam dalam gambar kat atas ya:

a) Puncak Dada – atas bahagian puting payudara
b) Bawah Dada – bahagian bawah payudara
c) Pinggang
d) Punggung ~ ukuran jangan terlalu ketat dan jangan terlalu longgar

Monday, December 5, 2011

KERABU SOTONG



Akibat asyik teringat akan kerabu sotong yang dimakan di kedai makan dot dot dot (x ingat nama kedai tu hehe) , cari punya cari, terjumpalah resepi kerabu sotong kat satu blog hamba Allah ni...try buat..........senang sangat nak bikin...... jom kawan-kawan, kita buat dan makan KERABU SOTONG !!



bahan-bahan :
5 ekor sotong sederhana besar
1 batang serai ~ kisar
sedikit belacan goreng ~ kisar
bunga kantan ~ hiris halus
daun kesum / daun ketumbar ~ hiris halus
2 biji limau nipis (saya pakai 1 je hehe sedap jugak)
5 biji cili hidup
1 biji bawang besar
1 sudu gula
sedikit garam & perasa secukup rasa


Cara-cara:
1. sotong dipotong sedang-sedang
2. masukkan dalam periuk dan letak atas dapur gas...tak perlu letak air coz nanti sotong tu akan keluarkan airnye sendiri...tambah sedikit air jika sotong masih liat...rebus sampai lembut...dah lembut, buang airnya, ambil sotong je ye .....tuan2 puan2
3. campurkan semua bahan yang lain dalam mangkuk...rasa sikit, kurang garam tambah garam...agak2 dah ok, campurkan sotong tadi kedalam mangkuk bahan2 tadi
4. dah siap........!!

Friday, December 2, 2011

Ombak Rindu - Hafiz feat Adira.wmv

Trip ke Vietnam

Nak tahu macamana nak dapatkan trip free ke vietnam? silap haribulan dapat RM++++ lagi...

M Fadz skarang 0197646299 @ fb/emel nurulrahman189@yahoo.com