Wednesday, July 27, 2011

Kebaikan Berpuasa di Bulan Ramadhan...(Puasa di bulan2 lain pun sama)

Assalamualaikum semua...sudah lama x ber blogging...sedar tak sedar, lagi beberapa hari nak sambut Ramadhan.....Persiapan macamana? hemmm Rasa macam nak ambil cuti je hari Selasa 2 Ramadhan tu...korang jangan jeles..JOHOR cuti tau hari Isnin tu hehehehe

Tak bimbang dah sebab ada produk kesihatan yang bagus macam Pil maharani, garam buluh, lactolite, korset dll.....dapat bantu badan cergas semasa bulan puasa....korang pun cuba la...dalam bulan puasa ni la kita nak latih diri bersabar dengan macam2 dugaan...

Apa kebaikan berpuasa?

dari sudut sains: pembuangan toksin dan bahan buangan yang dibuang melalui nafas berbau, peluh berbau, kulit kering bersisik dan gatal, air kencing pekat dan berbau, kerap buang air kecil dan besar beberapa hari selepas puasa

dari perspektif Islam:
1. menyatakan rasa syukur kepada Allah
2. mendidikk kita bersifat amanah
3. melahirkan rasa belas kepada fakir miskin
4. kesihatan terjamin kerana sistem pencernaan direhatkan



Lepas Ramadhan, dah tentunya Syawal..tak sabar plak nak raya hehe korang pun sama kan???
Banyak plan untuk hari raya ni...nak CERGASKAN LAGI MISI YANG TAK BEBERAPA NAK MENJADI NI....

Sunday, July 24, 2011

Harap Maaf.............;'(

Salam isnin kepada semua..pagi tadi dapat sms daripada customer..dia dah dapat PB yang saya pos minggu lepas..Alhamdulillah..dah try tp terlebiih besar plak..mcm dh pakai boxer huhu kesilapan saya..maafkan saya ye "U"..harap dapat tebus kesilapan ni...Kak Ayu, tolong saya ye..huhu

Wednesday, July 20, 2011

Cara Mencuci Premium Beautiful Corset


1. Cucian tangan sahaja...jgn guna mesin basuh..nanti teksturnya berubah
2. tuang 1 penutup Premium Beautiful Natural Wash ke dalam besen berisi air dan rendam korset
3. bersihkan korset dengan lembut ditempat yg mempunyai kotoran selama lebih kurang 10-15 minit dgn tangan
4. bersihkan dengan air bersih sekurang-kurangnya 3 kali dengan air bersih
5. jangan perah..keringkan dengan kain untuk menyerap air supaya cepat kering atau terus angkat dan disidai di tempat berangin (jangan sidai terus ke cahaya matahari)
6. jangan seterika pakaian / korset tersebut


Cara Pemakaian Premium Beautiful Korset

Ada yang cakap leceh la nak pakai korset..susah nak pakai..ketat sangat girdle..macam nak pengsan & tak boleh bernafas..emmm..mungkin ramai yang tak tahu..nak pakai korset pun ada caranya..bukan main taram, main hentam je..kalo salah cara pemakaiannya, tak selesa la si pemakainya.

Ada customer PB saya tinggal di Sarawak..jauh tu kalo nak ke sana, nak tunjuk cara pakai korset yang betul..oleh itu, dengan adanya teknologi Internet ni, apalah salahnya kiranya saya tunjukkan cara pemakaian korset Premium Beautiful yang betul melalui gambarajah di bawah ye :



Langkah 1: Long Girdle

1-Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
2-Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
3-Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
4-Perbetulkan kedudukannya agar selesa



Langkah 2: Long Bra


1-Sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra
2-Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
3-Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
4-Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
5-Betulkan kedudukan bra




Langkah 3: Waist Nipper

1-Lekatkan kesemua cangkuk
2-Betulkan kedudukannya
3-Tarik tali pelaras
4-Tahan nafas dan cangkukkan
5-Pastikan ianya selesa



Itu sahaja..senangkan..ikutlah langkah-langkah yang diberikan untuk jadi sihat, cantik dan anggun macam mentor-mentor yang lain =) peace no war